11 okt. 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Ook vandaag is het weer vroeg uit de veren. We worden om 0745 opgehaald voor onze tour naar de Grand Canyon en om 0700 kunnen we ontbijten. En aangezien het na het ontbijt niet nog even vlug naar de
kamer is, om nog wat spullen te halen is het toch even goed de tijd gebruiken. Om een idee te geven: vanaf de centrale lift hier in het hotel, duur het ca. 5 minuten voor wij bij onze kamer zijn. Het
ontbijt is ook hier gratis. Nu is onze ervaring met de gratis ontbijtjes niet helemaal je van het, maar van dit ontbijtbuffet werden wij toch wel heel erg blij. Jammer dat we er morgen geen gebruik
van kunnen maken omdat we echt op tijd naar het vliegveld moeten vertrekken. De shuttle voor onze transfer is op tijd en intussen regent het nog steeds. Temperatuur is toch wel goed. Het
regent bijna nooit in Las Vegas, maar het feit wil wel dat Marco en ik hier nu voor de vierde keer zijn en we hebben voor de tweede keer regen.....voor een jackpot moet je drie gelijke of drie
op een rij hebben, dus helaas.... Na nog een stop bij het Luxor hotel rijden we naar Boulders om vandaar met een propellorvliegtuig naar de South Rim van de Grand Canyon te vertrekken. De South
Rim is toch wel het mooiste deel van de Grand Canyon. Bij het inchecken worden we gewogen. De passagiers worden op gewicht in het vliegtuig verdeeld. Het vliegtuigje is is best een gammel ding en de
stoelen zijn verre van comfortabel maar ja hier zullen we het komende uur toch echt mee moeten doen. We worden gewaarschuwd voor een hobbelige vlucht maar men heeft souvenirzakjes aan boord voor het
geval dat. De raampjes in het vliegtuigje zijn echter lekker groot, dat wil zeggen groter dan in een normaal vliegtuig dus je kunt lekker naar buiten kijken en genieten van de natuur onder je. Het
regent intussen gewoon verder, geen probleem. En inderdaag de vlucht is best hobbelig, erg prettig wanneer je daar wat gevoeliger voor bent.... Maar we zijn op tijd geland. Op het vliegveld in de
Grand Canyon worden we meteen naar het heliplatform gebracht. Daar krijgen we een veiligheidsinstructiefilmpje te zien waarna we even moeten wachten tot we worden opgeroepen voor onze vlucht. En dan
gaat het gebeuren, wij krijgen onze boarding pasjes. Ik heb nummer een.....oftewel ik mag naast de piloot. Ik heb geluk de lichtste van het stel te zijn. Kan ik mooi zonder al te veel belemmeringen
foto's maken. We worden vastgemaakt en dan gaat het beginnen. Lekker muziekje in de koptelefoon: Fly me to the moon van Frank Sinatra - lekker relaxt. En dan gaan we omhoog. Weliswaar een klein
stukje, maar we hangen in de lucht. De piloot manoevreert de heli naar achteren en blijft eigenlijk wat boven de grond hangen. En na een minuut of zo, wordt de heli weer aan de grond gezet. Zowel
Marco en ik dachten dat er een technisch mankement of zoiets was. Helaas we worden uit de heli gehaald en men wacht even het weer af want het is regent gewoon door en het zicht is niet je van
het. Uiteindelijk worden alle vluchten geannuleerd en gaat het hele feest niet door. Dat is toch wel een kleine teleurstelling. Dus gaan we met de bus richting de South Rim. Op weg naar de Canyon
rijden we door het plaatsje waar Marco en ik in 2009 hebben overnacht. Grappig om te ervaren dat je meteen alles weer zo snel herkent. We worden bij een hotel afgezet vanwaar je een prachtig
uitzicht over een deel van deel van de Canyon hebt. Het weer klaart al weer enigszins op en de zon breekt zelfs door, maar helaas kunnen we niet meer vliegen. Normaal gezien zouden wij een drie
kwartier/uurtje bij dit hotel zijn, maar nu 1.5 uur en dat is toch best lang zeker omdat we niet echt een stuk kunnen gaan lopen. Het lunchpakketje dat we hebbeen gekregen smaakt goed en
intussen genieten we dan maar van het uitzicht en het zuinige zonnetje. Om 1315 uur worden we weer opgehaald en naar het vliegveldje gebracht. En met vertraging (door het weer) vertrekken we om 1430
terug naar Las Vegas. Het uitzicht op de terugweg was lekker mistig. Het ironische is dat op het moment dat wij vertrokken er weer helivluchten uitgevoerd konden worden..maar ja. Terug in Las Vegas -
eigenlijk Boulders - bleek dat men daar ook alle vluchten heeft geannuleerd. Er bleken zelfs mensen op de West Rim vast te zitten die niet meer met het vliegtuig terug konden. Die moesten met de auto
worden opgehaald. 4 uurtjes rijden - enkele reis! Dus wij hebben nog geluk gehad dat we terug konden. En het geld voor de gemiste helivlucht krijgen we netjes terug betaald. Terug in het hotel is het
even uitrusten, douchen en aankleden. Vanavond gaan we naar de show Love van Circque du Soleil met muziek van de Beatles in The Mirage. Van tevoren even naar het Italiaantje in het Venetian. De
koffers liggen al weer klaar. Morgen vertrekken we naar de laatste bestemming van onze vakantie. San Francisco.....