New Orleans
02 okt. 2012
🇺🇸
vanuit Verenigde Staten
Het ontbijt in ons hotelletje, meer motelletje is gratis. De verwachtingen waren niet hoog, maar het is best goed verzorgd. Het valt niks tegen en we hebben in ieder geval iets binnen wanneer we
koers zetten richting New Orleans. Het is een van de langere stukken die wij met de auto afleggen tijdens deze rondreis. Tiny is aan de beurt om het eerste stuk te rijden. Het is even wennen
voor hem, maar op zich niks spannends aan want het onze eerste afslag is pas over 180 mijl ca. 290 km. Dus immer gerade aus - zoals Giel van onze TomTom zo mooi zegt. Het groene landschap glijdt
gestaag aan ons voorbij en de reis verloopt voorspoedig. Wel wat regen onderweg, net als gisteren toen wij naar Montgomery reden, alleen houdt de regen zich vandaag beperkt tussen miezer en een
normale regenbui. Op borden langs de kant van de weg staat precies aangegeven welke eetgelegenheden er bij de volgende afslag zijn en welke benzine stations. De eetgelegenheden zijn beperkt
tot de bekene fastfood ketens met her en der een Subway. Om 10.30 uur - we hebben dan ca. 2.5 uur gereden - houden we een pitstop. We houden het op een beker koffie dan wel flesje water.
Inmiddels is het al een tijdje droog en schijnt de zon volop. Over de temperatuur hebben we geen klagen. We laten Alabama achter ons en rijden Mississipi binnen. De natuur is ook hier erg
mooi. En her en der zie je de loofbomen al enigszins verkleuren. En dan rijden we Louisiana binnen. Dan is het nog maar een kort stukje naar New Orleans. In New Orleans is nog veel schade van de
Katharina te zien. Er zijn nog heel veel beschadigde huizen in de woonwijken langs de snelweg. In de stad is het even puzzelen. De weg die wij moeten hebben is afgesloten want er wordt flink aan de
weg gewerkt en het is voornamelijk allemaal eenrichtingverkeer. Maar we komen er wel. Het hotel ligt redelijk aan het begin van Bourbon Street in het Franse wijk van New Orleans. Even kijken waar we
kunnen parkeren, maar gelukkig blijkt het hotel een eigen parkeerkelder te hebben. Het is een mooi hotel helemaal in stijl van de wijk. Nadat we hebben ingecheckt en de spullen op de kamer
hebben gelegd, gaan we eerst lunchen. Er liggen hier heel veel restaurantjes, de keuze is er echt reuze. Uiteraard moet er vis gegeten worden, nu we hier dan toch zijn. En die smaakt echt heerlijk.
Na de lunch lopen we door de Franse wijk. Het is allemaal even mooi, lelijk, oud, nieuw...noem maar op. Van de balkons kun je foto's blijven maken. Overal zijn winkeltjes waar je prullaria voor Mardi
Gras (het carnaval van New Orleans) kunt kopen als ook Voodoo gerelateerde spulletjes. Bij Jackson Square bezoeken we de St Louis Cathedral Cabildo en Presbytere. Deze kerk staat op de plek
van twee eerder verwoeste kerken. De bouw van de huidige kerk is begonnen in 1789 en in 1794 werd hij ingewijd. Het plafond van het schip is schitterend. De kerk is niet super groot, maar wel
erg mooi. We lopen verder door de Franse buurt. Bij het Voodoo Museum lopen Marco en ik even naar binnen. Het is een heel klein museum waarin je allerlei voodoo prullen kunt bekijken. Het is grappig
om te zien, maar als je het mist, dan heb je echt niks gemist. Overal in de cafeetjes schalt live muziek naar buiten en het klinkt allemaal goed. Vlak bij ons hotel is een klein pleintje waar
ook een bandje speelt. Hier pikken we even een terrasje. We kregen de tip om een beignet te eten. Die worden hier verkocht, dus laten we het maar es proberen. Uiteindelijk blijkt het niet meer te
zijn dan een dikke vierkante oliebol met flink poedersuiker erop. Het smaakt op zich redelijk, maar voor ons toch niet zo speciaal als dat het in eerste instantie klinkt. Het bistrootje dat
bij ons hotel hoort heeft een leuke kaart. Dit wordt ons adresje voor vanavond. Morgen hoeven we pas om 08.30 weg voor onze tour met de Swamp Boat. Dus we kunnen weer een keertje uitslapen ;-)
03 okt. 2012, 09:27
Hoi, allemaal. Even onze complimenten over de wijze van schrijven. Volgens mij ben jij Tamara een geboren schrijfster. Het leest zo prettig. Vele groeten van ons.
03 okt. 2012, 17:38
Dag mensen van het goede leven, heerlijk zeg zo'n reisverslag, alsof ik er middenin sta, helaas is dat niet het geval!!
geniet er van!!
groetjes uit gemert