USA 2012 rondreis Tamara, Tiny & Marco

Sight seeing van hot naar haar

Vandaag staan er op een na niet echt super must do's op het programma. Dus we houden het rustig vandaag. Vandaag is het feest in New York, niet omdat Tiny jarig is (heel decadent in New York :-) ), maar omdat de Verenigde Naties in sessie zijn waarvoor alle hoogwaardigheidsbekleders naar New York zijn gekomen. En vandaag komt ook Obama, dus alles is on high alert. Voor de afwisseling geen ontbijt bij Cafe Edison maar bij de Blue Fin op Time Square. Kost wat, maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Na het ontbijt stappen we op de Hop-on-Hop-off bus die de Downtown Loop rijdt. Het zonnetje schijnt en weet zo wel zijn weg tussen de wolkenkrabbers te vinden. Neemt niet weg dat het toch best frisjes is. We sukkelen door het verkeer en ondertussen wordt ons van alles verteld over de stad dan wel de buurt waarin wij op dat moment rijden. Vlak bij Wall Street passeren we de ' charging bull', een bronzen beeld van een stier dat het symbool van Wall Street is. Wanneer je hem aanraakt, brengt het je geluk op de beurs. Je moet het maar willen geloven. In ieder geval is het beeld heel populair gezien de vele mensen (lees toeristen) die er om heen staan voor een fotootje. Bij Pier 17 stappen wij uit. Het plan is om van hier de watertaxi richting Brooklyn Bridge te nemen. Vanaf de wandelpromenade langs de East River in Brooklyn heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. En nu staat de zon ook nog es aan de goede kant. We worden doorverwezen naar Pier 11, omdat daar de reguliere watertaxi vertrekt. Die is veel goedkoper dan de watertaxi waarvan wij dachten dat we die moesten nemen. Maar dat bleek een hop-on-hop-off watertaxi te zijn. Op zich is de afstand van Pier 17 naar Pier 11 een kort stukje, maar zonder scootmobiel toch een hele wandeling. De overtocht duurt maar 5 min. Met ons plan om aan de overkant wat te gaan drinken en daarna terug te gaan, komen we bedrogen uit. Er is om 11.15 nog niks open. Dan maar even blijven zitten, genieten van de zon, het geweldige uitzicht en wachten op de watertaxi terug.   De rust wordt even flink verstoord door zware helicoptergeluiden. Toch maar even kijken wat er aan de hand is. En ja hoor daar komt de Marine One vergezeld door 2 Chinook Heli's aangevlogen. Mr. Obama has arrived in New York. Verklaart meteen waarom het in een keer heel druk is met patrouillerende boten van de NYPD en US Marine Corps. Stuk voor stuk flink bewapend.   Wanneer de heli's geland zijn, keert de rust weer enigszins terug en kan ook de watertaxi weer gewoon zijn werk doen. Terug in Manhattan hebben we een goed zicht op de 3 heli's. Er wordt ons verteld dat de president over de weg die langs de pier loopt naar het VN gebouw wordt vervoerd. Niet dat je veel zult zien wanneer dat gebeurd, maar voor je gevoel is dat toch bijzonder om te zien. We steken de straat over en lopen langzaam richting de South Ferry waar we op de metro willen stappen en wachten min of meer af wanneer de hele happening gaat gebeuren. De straat is helemaal afgezet met dranghekken en het is in eens ook helemaal bevolkt met politie al dan niet met een K9. Je mag nergens stil blijven staan, voor ons enigszins een uitdaging, maar het lukt allemaal wel. Hier en daar toch even een korte wandelpauze. Op zich momenten waarop je de scootmobiel bij je wilt hebben, maar met de bestemmingen die we vandaag nog wilden aandoen, was het diverse keren overstappen geweest met het nodig sjouwwerk om de trappen op en af te komen. Uiteindelijk komen we dan bij de South Ferry aan en hebben we nog geen auto's voorbij zien razen. We gaan er ook niet op wachten. De metroreis naar Harlem duurt sowieso 20 minuten. Het is 12.30 uur en we moeten om uiterlijk 16.30 uur weer hier terug zijn. Dus wij gaan naar Harlem.   In Harlem hebben we eerst een lunch break bij Starbuckst. Daarna is het 1 blok lopen naar de kathedraal van St John the Divine. Het is de grootste kathedraal ter wereld en de bouw, die in 1911 begon, is nog niet 100% voltooid. Voor de bouw gebruikt men nog steeds de middeleeuwse bouwmethoden om de kathedraal af te bouwen. Het is idd. een hele grote kathedraal. Als je het schip in loopt, met zuilen van 30 m hoog, lijkt er geen einde aan te komen. De voorzijde en ingang van de kathedraal is erg indrukwekkend. De glas-in-lood ramen beelden diverse menselijke inspanningen uit zoals sport en werk. Een indrukwekkend gebouw en zeker de moeite waard om te bezoeken.   We nemen de taxi terug naar de metro en zetten weer koers richting de South Ferry. De metro is afgeladen vol, maar hoe verder we naar het zuiden gaan hoe leger hij wordt. En we hebben tot nu toe nog steeds mensen in de metro gehad die hun verhaal deden en om geld kwamen bedelen. Tijdens de laatste rit hadden we zelfs twee bedelende dames te pakken. Eentje was helemaal over de rooie omdat ze concurrentie had en ze moest dan ook wel overstappen op een andere trein bij volgende halte. Gelukkig wel, want haar odeur was op zijn zachts gezegd minder fris.   Eenmaal weer boven de grond is het tijd voor een snack. Eindelijk die New York Hot Dog. Zo'n lekker klef ding van een straatverkoper. Dat was eigenlijk het plan, maar die was hier niet dus toch maar gewoon eentje bij het cafeetje voor de ingang van de South Ferry waar we lekker van het zonnetje kunnen genieten. En dan is het tijd voor de laatste must do. Tiny weet van niks en als Marco aangeeft dat we nog een stop hebben, kunnen wij dat vooral gaan doen. Hij gaat niet mee, maar ja helaas het is per se met zijn drietjes. Is wel weer even lopen, want als we de taxi pakken zijn we echt veeeeel te vroeg. Pas bij het heliplatform snapt hij hoe het zit. We gaan helicoptervliegen over Manhattan. Het was nog maar de vraag of het allemaal door kon gaan, want vanmiddag stonden hier immers de Marine One en de 2 Chinooks.   Het is nog even wachten, maar dan gaan we de lucht in. We hebben de uitgebreide vlucht, hetgeen inhoudt dat we niet alleen boven lower Manhattan blijven, maar ook over Harlem in het nooren van Manhattan vliegen en dan over de Hudson rivier weer terug. Eerst natuurlijk via het Vrijheidsbeeld en over Staten Island, dan richting het noorden. We hebben een duidelijk zicht over Ground Zero en vliegen op gelijke hoogte als de in aanbouw zijnde Freedom Tower die nu al het hoogste punt van New York is - tussen de 450 en 500 meter. Central Park is 4 km lang en van boven af lijkt het kleine groene vlek in het midden van Manhattan. We treffen het echt met het weer en het zicht is super.   Weer veilig terug op de grond, lopen we langzaam aan terug naar Pier 17 waar we weer de Hop-on-Hop-off bus pakken richting Time Square. Nu is het altijd al druk met het verkeer in New York, maar nu hebben we dan ook nog es de spits te pakken. En met de omleidingen (er zijn wat straten rond om het gebouw van de VN afgesloten) is het echt stapvoets naar het noorden. We passeren ook het hotel waar de meeste VN Bobo's logeren. Niet normaal wat daar aan veiligheidsvoorzieningen is getroffen. En voor je het hotel in kunt, krijg je een hele veiligheidscheck die niet voor een vliegveld controle onder doet. Gezien de tijd besluiten we om maar meteen door te gaan, dus spullen op de kamer zetten, scootmobiel naar beneden en door naar een restaurant voor het avondeten, weer in West 46th Str.   Terug op de kamer is het spullen inpakken, morgenvroeg loopt om half 5 de wekker af. Om half 6 moeten we naar La Guardia Airport voor onze volgende etappen: Washington DC.

titia

harstikke leuke vacantie ik wil het ook, maar ja oom henk denkt alleen maar aan een land Suriname!!!!!!!!!!en tiny gaat het makkelijk met de scootmobiel?????????? zijn er goede voorzieningen ,en de wegen ?zijn er speciale wegen of moet je gewoon door de drukke wegen rijden?oke genieten jullie maar lekker gr titia

paula

Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag Tini!! Je hebt vast een geweldige dag vandaag. Toen wij een paar jaar geleden met de kids in New York waren was Clinton er, dus ik weet precies hoe het was!! Grappig!! Veel plezier in washington. Doe Obama de groeten!!!